sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Tapahtui Bonnissa

Eilen tajusin vasta todellisuudessa miten tajuton matka Berliinistä Bonniin on. Ajomatka Helsinki - Tahko ei ihan vastannut vertailukohtaisena ajomatkana, joskin ajallisesti oltiin jo lähempänä. Berliinistä Bonnin oli rapiat 600km.  Baanalla oltiin noin viisi stundaa, plus mitä meni aikaa lounasbreikillä koko joukkueen suosikkiravintolassa! Kiitos autobahnojen vapaan vauhdinpidon.

Päivän ohjelma oli yksinkertaisuudessaan seuraava. Tapaaminen 11:00 Südkreutzni asemalla, josta parilla minidösällä kohti Bonnia. Estimated time 6h. Siinä sitä oltiin, meininki oli saksa, tietokoneet ja hiki, eli tekno. Suurimman osan matkasta siis kuunneltiin teknoa ja yritettiin keskittyä peliin sivussa.

Bonniin päästyämme heitettiin pelikamat niskaan ja verkkarit päälle ja askiin ottamaan lämpö.ä Henkilökohtaisesti en muista koska olisi näin hyvin painettu lämpöä, venytelty ja palattu vielä koppiin käymään taktiikkaa läpi ennen peliä. Vielä oudommaksi tilanteen teki katsomon täyttyminen tasaiseen tahtiin. Vaikkei Lopulta katsojia tullut varmaan kuin sadan ja kahdensadan väliin, oli pienessä salissa kova mökä. Bonnin joukkueella oli oma fani nurkkaus, jossa fanilauma piti tunnelmaa yllä torvineen, rumpuinen, lakanoineen ja lauluineen, jotka raikuivat läpi pelin ja alkulämmittelyn.

Oli jopa hieman outoa seistä kentällä ja kuunnella pelaajaesittelyitä. Kuitenkin allekirjoittanut on pelkästään vanha pihasählykundi, takapihan Janne Tähkä.

Itse pelistä;

Siirryimme noin viiden minuutin pelin jälkeen 0-1 johtoon vaparikuvion päätteeksi. Kiertoranne muurin ohi takakulmaan, meikä seisoi tyytyväisesti maskissa maalinedessä. Jatkoimme muutenkin hyvin alkanutta peliämme läpi ensimmäisen erän. 16 minuutin jälkeen johdimme peliä jo 0-4. Tästä vaiheesta alkoi ongelmat. Suomi syndrooma iski ja päästimme sarjanousijat mukaan peliin. Late in the first SFF Bonn kavensikin pelin 1-4. Toisen erän alkuun saimme heti yv:n. Sain jo toisen kerran yv:llä loistavan paikan laukoa pallon suoraa syötöstä suosikkokohdaltani - siivestä - mutta jo toinen huti samana päivänä samana kohdasta. Nöydästi kulmasta pallo takaisin kuvion pohjaan. Seuraavan kerran kun pallo tuli ja olisi ollu mahdollisuus ampua en uskaltanut hudin pelossa enää vetää, vaan takaisin pohjaan, josta sain pallon heti uudestaan ja jatkoin suoraa ykkösellä takakulmalla josta kolme maalia ottelussa tehnyt Henk pani pallon sisään. Siirryimme 1-5 johtoon. Emme kuitenkaan taaskaan olleet valmiita neljän maalin johtoon ja pelin ote kääntyi uudestaan. Ennen toisen erän loppua Dragons tulikin taas 2-5 tilanteeseen.

Kolmanteen oli tarkoitus lähteä kiristäen kenttiä, iskeä pari rysää ja rullaillla loppuun. Toisin kävi. Kovaa cost-to-coat sekoilua lähes koko erä joskin tuloksetonta molemmin puolin. Annoimme Bonnille pari yv mahdollisuuttakin, mutta onneksi av kesti. Lopulta 5min ennen kolmannen erän loppua Bonn sai haluamansa 3-5 kavennuksen, mutta ei onneksi ei enempää. 

Final, SFF Bonn - BAT Berlin 3-5


Oma peli oli kaukana parhaasti. Ehkä yleisö, ensimmäisen 1.Bundesliga ottelujännäily ja uusi pelitapa johtivat suhteellisen jäiseen esitykseen. Kaksi erää tuntui olevan täysin pelin ulkopuolella joskin kolmannessa pelin tiukentuessa pääsi sisään ja taistelemaan. 
Olisi myös ollu ihan hauska ottaa kuvia yleistä, mutta olisi ollut über morgan lähteä pokkarin kanssa rullaamaan toiseen laitaan kuvaamaan peliä/yleisöä. Kuvia ottikin pyynnöstäni fysioterapeuttimme - penkin päädystä käsin.

Pelin jälkeen hauska tapahtuma oli kun pari nakertajaa tuli kentän laidalle vetämään femmoja ja fiilistelemään. Harmi ettei vahvasta Bonnin murteesta johtuen saanut selvää mitä n. 10v kundi koitti kertoa :)

Ja ettei autossa istumiseen kyllästyisin, oli paluu Berliiniin edessä vielä saman iltana. Suihkun kautta takasin miniväniin hakemaan vauhtia. Takaisin tulo matka venähtikin pitkäksi. Ruokailu, tankkaus ja bissen osto stoppeja tuli puolentoista stundan välein, joskin hyvissä fileissä. Olisi varmaan ollut hieman eri tilsu, jos olisi paineltu 1200km baanalla ja käyty ottamassa tukkaan. Alles gut, 3 täkyy plakkariin ja homma jatkuu ensisunnutaina Berliinissä.