sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Kniet nieder wenn die Hauptstadt kommt...BERLIN!

Noniin,

Pre-season turnaus takana! Debyytti BAT Berlinin 1.Bundesliga joukkueen kanssa tehty, sekä vierailtu Leipzigissa ja selvitty hengissä kotiin. Lopputulema; todella läjässä, kova viikonloppu takana. Kesän Golf&McDonalds kuurin jälkeen viisi peliä kahteen päivään pisti pakarat ja pohkeet tukkoon. Yleistä olotilaa ei myöskään paranna sisäreiteen saatu puujalka.

Hieman viikonlopusta ja turnauksesta:

Perjantaina jännitti todenteolla mitä tulevan pitää. Olin sopinut tapaavani joukkueeni ensikertaa 15:15 Südkreuzin Hbf:llä. Tilanne oli tosiaan se, että joukkueen sisäinen kieli on saksa ja oma saksani ei ole vielä viimepäivinä merkittävästi edistynyt.
Luonnollisesti alkuun eksyin suurella juna-asemalla ja en löytänyt oikeaa paikkaa. Olin suunnistanut väärälle puolelle asemaa ja soittelin missä kaikki olivat. Kuitenkin pienen säädön jälkeen pääsin paikalle - luonnollisesti hieman myöhässä - kaikkien odottaessa meikää rivissä. Hieno sisääntulo.   Kiire oli kuitenkin kova, nopeasti kamat autoon ja matka kohti turnausta alkoi. Turnaus järjestettiin siis Leipzigin kaupungissa. Leipzig sijaitesee noin 200km Berliinistä etelään ja on osa vanhaa DDR:ää.

Turnaus oli valtakunnollinen pre-season turnaus; German-floorball-cup. Turnaukseen osallistui joukkueita myös Saksan rajojen ulkopuolelta. Meidän lohkoon oli arvottu yksi saksalainen, yksi puolalainen ja yksi tsekkijoukkue. Oman joukkueeni osalta turnaus alkoi suhteellisen hätäisesti.
 Leipzigiin päästyämme kerkesimme vain heittää kamat hotelliin ja jatkaa siitä suoraa hallille. Ensimmäinen peli oli siis jo samaisena perjantai iltana. Vastassa oli joku alemman sarjatason joukkue. Oma pelini oli tässä pelissä täysin jäissä ja kiikareilla (0+0) edettiin viikonloppuun. Onneksi muu joukkue pelasi suhteellisen kelvollisesti ja kotiin tulemisena  kolmepistettä ja voitto. Lopputulos BAT Berlin vs. Connewitz 4:0

Iltaa paransi luonnollisesti joukkuekavereiden riemu Saksan voittaessa Belgia EM-karsinta avauksessa ja Suomen hävittyä Moldovalle kyselyt ja ihmettelyt; Ehkä Jari Litmanen ei pelannut tänään....

Turnauksemme jatkui lauantaina puolilta päivin tsekkiläistä Bivoy:tä vastaan. Takatukat pyörittelivätkin meitä heikkotasoiseksi jääneessä pelissä suhteellisen helposti. Omalta osaltani muutosta parempaa ei ollut vielä näkyvissä. Pysyin edelleen syväjäässä, eikä joukkueen peli oikeastaan ollut yhtään parempaa. Jaloissa tuntui painavan edellisillan myöhäispeli, automatka, sekä lobbybarissa maistellut muutamat vehnä hiivat. Final score BAT Berlin vs. Bivoy(Tschechien) 0:2 Lauantain iltapäiväpeli oli siis hoidettava, jos lohkosta mieli jatkoon. Tässä iltapäivä pelissä vastaamme asettui Puolalaisjoukkue AZS Wroclaw. Kyseessä oli siis peli jatkoon pääsystä,  ja tässä vaiheessa joukkueemme alkoikin herätä ja taistella. Oma pelinikin oli myös parempaan päin. Aloin saamaan vähän jalkoja liikkeelle ja päästä mukaan peliin. Veinkin hyvällä vedolla etuyläkulmaan joukkueemme 1-0 johtoon hieman ennen ensimmäisen erän puoltaväliä. Pelasimme muutekin läpipelin hyvää hyökkäyspeliä. Perisyntimme joukkuepuolustus, ei oikein ottanut toimiakseen ja sähläsimme pelin erittäin tiukaksi. Onneksi selvisimme lopulta voittajana jatkopeleihin.
BAT Berlin vs. AZS Politechnika Wroclaw(Polen) 5:4 Illalla pelasimme vielä friendly ottelun Leipzigin parempaa joukkuetta vastaan. Itse istuin katsomossa puujalan takia. Perus puolalainen sekoaminen hieman ennen edellisen ottelun loppua tuotti puujalan. Klassinen maigeri sisäreiteen pisti meikäläisenpaketin lauantain osalta kasaan.
Harjoitusottelu oli joukkueemme osalta varmaankin koko turnauksen parasta antia. Joukkueemme pelasi hyvää perus viisikkopeliä kurinalaisesti puolustaen ja iskimme vastaiskuista. omat maalimme Ottelun lopputulos 3-3 olikin erittäin hyvä. Leipzigia pidetään alkavan liigan top3 joukkueena.


Neljännes finaalissa vastaan asettui joukkue 2.Bundesliigasta. Lievä asenneongelma tai vastaava kyti  meissä ja vastustaja pistikin meidät sunnuntai aamuna koville. Koko joukkueemme oli aivan unessa läpi ottelun Peli alkoi 9:15 ja olimme saapuneet illlallisen jälkeen ravintolasta hotellille vasta puolenyön aikoihin. Myös aamupala klo 7:30 oli joukkueen yhteinen tapahtuma ja nämä unensaantia rajoittaneet tekijät varmasti painoivat mielissä ja jaloissa. Emme saaneet ottelussa varmaan vetoakaan vastustajan maalia kohti.  Kiitos kuuluukin maalivahdillemme, joka piti ottelun tasoissa aina rankkarikisaan asti. Rankkari kisaan siirryttiin 0-0 tilanteesta. 
Molempien joukkueiden ensimmäiset vetäjät epäonnistuivat. Pääsin itse laukomaan toista rankkaria. Otin varman käyttöön. Oikealta vasemmalle suuntautuva vauhti, pieni vartaloharhautus oikealle ja kovaa vasempaan, pallo tyhjiin. Pahaksi onneksi myös naapurin kundi iski pallon verkkoon omalla yrityksellään. Kolmannet vetäjät epäonnistuivat lähes identtisesti kuten ensimmäiset. 
Sain kunnian aloittaa jatkorakkarit. Hassemaiseen tapaan tuli blackout ja maalivahti liukui nyt vuorostaan pallon minun lavastani, aivat kuten oli tehny kahdelle muullekin pelaajallemme aiemmin. Maalivahtimme Felix kuitenkin kesti ja Tsekkiläinen Jan pisti jällleen liukuun tulleen maalivahdin vipuun ja kuljetti pallon maaliin vastustajan jälleen törmätessä Felixiin. 
Viertelfinale:
BAT Berlin vs. TSV Neuwittenbek 1:0 nach PenaltyschießenVälierässä vastaan tuli eilisillalta tutun vahva Leipzig. Jo entuudestaan vahva Leipzigin joukkue oli  vahvistunut myös täksikaudeksi parilla suomalaisella. 
Itse peli alkoi mahdollisimman huonosti. Ensimmäisen erän jälkeen olimme 3-0 tappiolla. Toiseen erään lähdimme nostaen karvausta, sekä ottaen tilan pois pelinrakentelulta. Nukuimme kuitenkin vielä heti eränalussa ja vastaustaja kuittasi pelin jo ratkaisevan tuntuiseen 4-0. Tästä lähti nousumme.  Muutama minuutti vastustajan maalista  ja sain hyvän passin keskelle josta latasin pallon takayläkulmaan. Tästä pari minuuttia myöhemmin Jan heitti kulmasta pomppupallon maalille, jota sitten hakattiin maaliedessä kahden Leipzigin suomalaisen ja meikän voimin kunnes sain lyötyä pallon rystyllä takakulmaan. Tässä vaiheessa kaikki oli vielä auki. Peliä jäljellä reilusti ja vain kaksi maalia takana. Saimmekin luotua loppupelin aikana hyvin painetta ja parikin ylivoimamahdollisuutta. Valitettavasti emme saateen hyvänpaineen päätteeksi enempää maaleja ja tipuimme finaalista maalein 4-2.
Halbfinale:
BAT Berlin vs. MFBC Löwen Leipzig 2:4

Ei auttanut mikään. Suihkuun, kamat kasaan ja kokka kohti Berliiniä. Kotimatkalla aivan normaalisti;
 

  Kello ylittää juuri puolenyön ja enempää kirjoitusvirheitä ja sekoiluja ei nyt tarvita joten eiköhän tämä riitä!